TOP_PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00037

Pályázatok

EBERGŐC, KOSSUTH LAJOS U. ÚTÉPÍTÉSE

Ebergőc Község Önkormányzata az „Ebergőc, Kossuth Lajos u. útépítése” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00037 kódszámú „Belterületi közutak fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-1.2.3-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.
Pályázati konstrukció: TOP_PLUSZ-1.2.3-21 – Belterületi közutak fejlesztése
Pályázat címe: Ebergőc, Kossuth Lajos u. útépítése
Pályázat kódszáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00037
Kedvezményezett neve: Ebergőc Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe: 9151 Ebergőc, Kossuth L. utca 16.
Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal
Elnyert támogatás: 38,75 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
Finanszírozó alap: ERFA

Ebergőc település úthálózata nagyrészt elavult, így a Kossuth Lajos utca nevezett szakaszának felújítása időszerű. Az Önkormányzat célul tűzte ki, hogy a település útjait felújíta.
A belterületi utak fejlesztése támogatási célhoz kapcsolódva a 10/2 és 79/2 hrsz-ú ingatlanon található út burkolata kerül felújításra. Az út burkolata az 1960-as években készült, a fellelhető nyomok alapján 4,00 m szélességben, itatásos és felületzárásos technológiával. A felújításra tervezett útszakasz szélessége 4,00 m, hosszúsága 392,00 m. Az út egyes szakaszai jó állapotban vannak, egyes szakaszon azonban az alaprétegig tönkrement a burkolat. A tervezési szakasz kezdete a buszforduló határ vonala, vége a meglevő burkolat vége.
A meglevő aszfalt burkolaton a feltöredezett, kimozdult darabokat el kell távolítani és kátyúzással, folt szerű javítással ezeket ki kell javítani. Amennyiben az útalap is károsodást szenvedett, teljes szerkezet csere szükséges. A megsüllyedt, hullámosodott szakaszokon a profilozást kiegyenlítő réteg beépítésével el kell végezni úgy, hogy a burkolat oldalesése lehetőség szerint 2,5 % legyen. A csapadékvíz elvezetése a meglevő vízelvezető rendszer segítségével és felhasználásával történik. A burkolat felújítását megelőzően padkanyesést kell végezni.
A projekt keretében az alábbi infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg:ű

  •  Utak burkolatának és alépítményeinek felújítása, korszerűsítése, átépítése

Fejlesztés: Ebergőc, Kossuth L. utca 10/2 és 79/2 hrsz-ú útburkolat felújítása:
Az érintett útszakasz útburkolatának felújításához kapcsolódó földmunkák, alapkészítés, az aszfalt kiegyenlítő réteg és a kopórétegeinek kiépítése.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2025.08.31.

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből (Terület – és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával 38,75 millió forintot biztosított a TOP PLUSZ-1.2.3-21 kódszámú, „Belterületi utak fejlesztése” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázat alapján. Az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Ebergőc községben, egy komplex a település élhetőbbé tételét célzó fejlesztés valósulhat meg.

Pályázat logo